Prehrana u Pikulici

IMG_8544(1)

Danas je o nama izašao članak u medijima!

Za sada jedemo i pijemo mlijeko i mliječne proizvode iz Mini mljekare Veronika, te jedemo med Iz OPG-a Franić Davorka.
Prezadovoljni smo!!!
Ovo je članak :
Suradnja se odnosi na povezivanje dječjih vrtića pri nabavi mlijeka i mliječnih proizvoda s oznakom Mlijeko hrvatskih farmi i meda Med iz Lijepe naše od domaćih proizvođača. Na ovaj način, radi važnosti konzumiranja mlijeka i mliječnih proizvoda u ranome djetinjstvu, kao i meda proizvedenoga na hrvatskim pčelinjacima, na jelovniku djece naći će se mlijeko i mliječni proizvodi te med isključivo s hrvatskih farmi.

Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenula je akciju suradnje dječjih vrtića i domaćih proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda koji nose oznaku Mlijeko hrvatskih farmi i Med iz Lijepe naše, u svrhu promicanja potrošnje mlijeka s hrvatskih farmi i Meda iz Lijepe naše.

Suradnja se odnosi na povezivanje dječjih vrtića pri nabavi mlijeka i mliječnih proizvoda s oznakom Mlijeko hrvatskih farmi i meda Med iz Lijepe naše od domaćih proizvođača. Na ovaj način, radi važnosti konzumiranja mlijeka i mliječnih proizvoda u ranome djetinjstvu, kao i meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima, na jelovniku djece naći će se mlijeko i mliječni proizvodi te med isključivo s hrvatskih farmi.

Mlijeko i mliječni proizvodi s oznakom Mlijeko hrvatskih farmi proizvedeni su na hrvatskim farmama, odnosno dobiveni mužnjom krava koje se uzgajaju na našim farmama. Mlijeko hrvatskih farmi kontrolira se u Središnjem laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka, a kvaliteta mu je najvišeg razreda prema EU standardima.

Iznimno je važna konzumacija mlijeka i mliječnih proizvoda radi pravilnog daljnjeg razvoja djece, prevencije pretilosti i raznih bolesti.

Pravilna i zdrava ishrana sa domaćim proizvodima

Pravilnom ishranom djece, koja uključuje i mlijeko proizvedeno u našem podneblju koje je još uvijek onečišćeno i prekriveno pašnjacima, namjera nam je razviti zdrave prehrambene navike u djece i usmjeriti ih na odabir i potrošnju domaćih namirnica, kažu u HPA.

Med s oznakom Med iz Lijepe naše analiziran je u Odjelu za kontrolu kvalitete meda te udovoljava postavljenim parametrima analiza. Pčelari koji dokazano proizvode med na pčelinjacima u Hrvatskoj ostvaruju pravo na korištenje oznake Med iz Lijepe naše.

U dječjem vrtiću Pikulica prepoznali su važnost kvalitetnih i zdravih namirnica poznatog podrijetla na jelovniku djece te za svoje polaznike nude isključivo mlijeko i mliječne proizvode s oznakom Mlijeko hrvatskih farmi i Med iz Lijepe naše.

Ravnateljica dječjeg vrtića Pikulica Jelena Hlebec pohvalila je ovu inicijativi Hrvatske poljoprivredne agencije na povezivanju institucija, u ovom slučaju dječjih vrtića, s domaćim poljoprivrednim proizvođačima.

– Jako smo zahvalni Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji jer nam je omogućila da u našem vrtiću nudimo kvalitetnu, zdravu hranu, a za koju možemo biti sigurni da je domaćeg podrijetla. U našem vrtiću provodimo waldorfsku pedagogiju, a bitan aspekt pedagogije je i korištenje domaćih namirnica jer time podupiremo cjeloviti  razvoj djeteta, izjavila je Hlebec.

Ovaj dječji vrtić je dosad ostvariio i suradnju s Mini mljekarom Veronika d.o.o. za nabavu mlijeka i mliječnih proizvoda te OPG-om Franić Davorka za proizvodnju meda.

– Našim korisnicima je izrazito bitna kvaliteta prehrane i mnogi podupiru razvoj domaće proizvodnje i brigu za našu zemlju. Svi smo jako zadovoljni ovom suradnjom jer podupiremo hrvatske proizvođače i znamo podrijetlo namirnica koje nam dolaze na stol, dodala je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *