Prehrana

 

Kako svakom djetetu pristupamo individualno i prehranu kreiramo u skladu sa željama i potrebama svakog roditelja i djeteta.

Dok nam se glavni obrok dostavlja, ostale obroke pripremamo sami.
U dnevnoj ponudi su 4 obroka (doručak, voćni obrok, ručak i užina), hrana je zdrava, ukusna i raznolika koja zadovoljava sve energetske potrebe djeteta tijekom dana. Za piće nudimo vodu te razne biljne čajeve.

Jedemo puno raznovrsnog voća, ali i svježeg povrća (mrkve, krastavci) , pa je tako voćni  prijepodnevni obrok u stvari VOĆNO-POVRTNI obrok

Pripremanje popodnevne užine su životne svakodnevne aktivnosti u kojima djeca jako rado sudjeluju.

Kao i u svemu i tu pratimo ritam, te tako:

PONEDJELJKOM- djeca pripremaju i mijese tijesto za pizzu,razvlače tijesto, ribaju sir…za damaći pizzu

UTORKOM- režu i usitnjavaju voće te mješaju sastojke za “Pikuličastu kašicu”

SRIJEDOM- pečemo svoj kruh i radimo namaze

ČETVRTKOM- kuhamo gris na mlijeku, palentu…

PETKOM- radimo vlastite kruščiće

Ponosni smo što smo prvi vrtić koji je dobio oznake Hrvatske poljoprivredne agencije za korištenje prozvoda domaćih proizvođača.

Ostvarili smo suradnju sa Mini mljekarom Veronika d.o.o za nabavu mlijeka i mliječnih proizvoda te OPG-om Franić Davorka za proizvodnju meda.

Na jelovniku djecenudit će se mlijeko i mliječni proizvodi, te med, isključivo s hrvatskih farmi.

http://www.agrobiz.hr/agrovijesti/mlijeko-hrvatskih-farmi-i-med-iz-lijepe-nase-na-jelovniku-u-djecjim-vrticima-2087

 

mlijeko hrvatskih farmimed iz lijepe nase

MLIJEKO HRVATSKIH FARMI

 Znak Mlijeko hrvatskih farmi koristi se za mlijeko dobiveno mužnjom krava koje se uzgajaju na hrvatskim farmama i za mliječne proizvode dobivene od tog mlijeka. Proizvedeno mlijeko prolazi obaveznu kontrolu kvalitete u HPA – Središnjem laboratoriju za kontrolu kvalitete mlijeka u Križevcima, a proizvođači mlijeka i uzgajivači krava moraju se pridržavati svih zakonskih propisa, kao i standarda EU, a koji se odnose na zdravlje, sigurnost hrane za životinje te sljedivost životinja i životinjskih proizvoda.

Hrvatska poljoprivredna agencija Znakom Mlijeko hrvatskih farmi jamči sljedivost, sigurnost i podrijetlo mlijeka i mliječnih proizvoda te provodi kontrolu korištenja Znaka utvrđenim mehanizmima kontrole te praćenjem i dokazivanjem puta mlijeka.

MED IZ LIJEPE NAŠE

 Znakom Med iz Lijepe naše označava se med proizveden na hrvatskim pčelinjacima. Smatra se da med posjeduje određena ljekovita svojstva, no pritom moramo biti sigurni u kvalitetu i podrijetlo meda koji konzumiramo.

Upravo to dokazuje marketinški Znak Med iz Lijepe naše kojim se označava med domaćih pčalara, a koji je prošao analizu u HPA – Laboratoriju za kontrolu kvalitete meda u Križevcima.

U aplikaciji Med iz lijepe naše, na  internetskim stranicama Hrvatske poljoprivredne agencije, može se provjeriti podatke o podrijetlu i vrsti meda ukucavanjem neponovljivog serijskog broja s naljepnice kojom je označena staklenka.

Zbog lakšeg prepoznavanja domaćih proizvoda, kupci mogu potražiti maketinške Znakove Hrvatske poljoprivredne agencije. Kupnjom označenih proizvoda pomažu razvoju domaće poljoprivredne proizvodnje, hrvatskog sela i ruralnih krajeva, a zauzvrat dobivaju sigurne domaće proizvode dokazanog podrijetla i kvalitete.